Splošni pogoji poslovanja in politika zasebnosti

 1. SPLOŠNO

1.1 Pogoji poslovanja

Za dostop do spletne strani www.bistvosanj.si in njeno uporabo veljajo naslednji Pogoji in obvestila (»Pogoji poslovanja«). Z uporabo storitve se strinjate z vsemi pogoji poslovanja, ki se lahko osvežujejo. Z uporabo storitve potrjujete, da ste seznanjeni z vsemi najnovejšimi pogoji poslovanja in stran Pogoji poslovanja redno pregledujete.

 

1.2 Dostop do spletne strani

Dostop do spletne strani je uporabnikom dovoljen zgolj kot kratkotrajnim obiskovalcem spletne strani. Pridržujemo si pravico, da umaknemo ali spremenimo vsebino brez predhodnega obvestila. Za nedostopanje do vsebin ali nedosegljivost spletne strani iz kakršnegakoli razloga ne nosimo nikakršne odgovornosti. Prav tako ne nosimo nikakršne ogovornosti, če iz kakršnega koli razloga ta spletna stran ni na voljo v vsakem trenutku ali v katerem koli obdobju. Dostop do nekaterih delov ali celotne vsebine se lahko občasno tudi omeji.

 

 1. POLITIKA ZASEBNOSTI

2.1 Upravljavec zbirke osebnih podatkov

Bistvosanj, Ema Žvokelj

Spodnja Senica 9

1215 Medvode

 

2.2 Kontakti pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov

E-pošta: info@bistvosanj.si

T: 040 570 959

 

 1. NAMEN OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV

3.1 Podatki, ki jih obdelujemo

 • identifikacijski podatki, ki obsegajo predvsem ime in priimek;
 • kontaktni podatki, ki obsegajo osebne podatke, s pomočjo katerih lahko stopimo v stik z vami, predvsem e-naslov, telefonsko številko, naslov za račun;
 • vaše nastavitve, ki obsegajo podatke o vašem računu, predvsem shranjene naslove, profile, naročila na novice;
 • podatke o vaših spletnih navadah, predvsem podatke o napravah, s katerih dostopate do spleta, kot so IP naslov in z njim povezana lokacija, ID naprave, njeni tehnični parametri, kot je operacijski sistem, različica, ločljivost zaslona, izbrani brskalnik in različica le-tega ter podatke, pridobljene iz piškotkov in podobnih tehnologij za prepoznavanje naprav;
 • podatke o vašem vedenju v povezavi z branjem sporočil, ki vam jih pošiljamo, predvsem čas, potreben za odprtje sporočila in podatke o napravah s katerih dostopate do spleta, njeni tehnični parametri, kot je operacijski sistem, različica, izbrani brskalnik in različica le-tega.

 3.2 Namen obdelave

Podatke obdelujemo za izvajanje pogodbenih obveznosti, izboljšanje storitev, obdelavo naročil, zaščito pravnih zahtevkov in izpolnjevanje zakonskih obveznosti.

Vaše osebne podatke obdelujemo v različnih situacijah za različne namene. Če obiskujete našo spletno stran, na kateri uporabljamo tudi piškotke, vaše podatke uporabljamo predvsem za ugotavljanje števila obiskovalcev in izboljševanje naših storitev.

Do obdelave vaših osebnih podatkov imamo pravico na podlagi priprave ali izvajanja pogodbe z vami, upoštevanja pravnih obveznosti, naših zakonitih zahtevkov ali pa vašega soglasja.

V okviru naše dejavnosti obdelujemo osebne podatke za različne namene in v različnem obsegu, in sicer:

 • brez vašega soglasja na podlagi izvajanja pogodbe, našega zakonitega interesa ali z namenom izpolnjevanja pravnih obveznosti,
 • na podlagi vašega soglasja.

3.3 Pravna podlaga

Obdelava poteka na podlagi privolitve, izvajanja pogodbe, zakonitega interesa ali izpolnjevanja pravnih obveznosti.

Privolitev posameznika po določbi točke (a) člena 6(1) Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov.

Ponudnik posredovane podatke zbira, obdeluje in hrani skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-2) in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR).

Uporabniki ali kategorije uporabnikov osebnih podatkov, če obstajajo

Ponudnik zbranih podatkov o svojih strankah ne posreduje tretjim osebam, razen državnim organom za namen pregona storilcev prekrškov in kaznivih dejanj, kadar ti to izrecno zahtevajo skladno z veljavno zakonodajo. Ponudnik navedene osebne podatke shranjuje na tehnično in programsko varovani opremi.

Informacije o prenosih osebnih podatkov v tretjo državo ali mednarodno organizacijo

Podatki se ne bodo prenašali v tretjo državo ali mednarodno organizacijo.

Privolitev lahko kadar koli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Privolitev lahko prekličete z e-poštnim sporočilom na info@bistvosanj.si.

 

3.4 Obdobje hrambe

Podatki se hranijo 10 let oziroma do preklica.

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico zahtevati dostop do osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi z njim ter pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov. Zahteva posameznika se obravnava skladno z določbami Splošne uredbe.

 

 1. KOMUNICIRANJE IN MARKETING

Če ste izpolnili kontaktni obrazec in pri tem označili polje, da želite prejemati novice, vam bomo morda občasno poslali novice po elektronski pošti. Od prejemanja novic se lahko odjavite kadarkoli. Če ne želite prejemati elektronskih sporočil, nam to lahko kadarkoli sporočite na info@bistvosanj.si.

Novice pošiljamo preko spletne aplikacije MailerLite ali direktno prek e-pošte info@bistvosanj.si.

 

 1. AVTORSKE PRAVICE

Vsebina spletne strani www.bistvosanj.si je predmet avtorske zaščite. Prepovedano je kopiranje, razpečevanje, spreminjanje ali reprodukcija brez pisnega soglasja ponudnika.

 

 1. PRAVO IN PRISTOJNOST

Pogoji so v skladu z veljavno zakonodajo Republike Slovenije. Za vse spore, ki nastanejo iz naslova predmetnih pogojev, je ne glede na stalno prebivališče stranke (potrošnika) pristojno stvarno pristojno sodišče v Republiki Sloveniji. 

Informacija o pravici do vložitve pritožbe pri nadzornem organu

Pravico imate do vložitve pritožbe nadzornemu organu in sicer lahko pritožbo podate Informacijskemu pooblaščencu:

Naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si telefon: 012309730, spletna stran: www.ip-rs.si.

Posredovanje osebnih podatkov je zakonska in pogodbena obveznost, s tem da se posameznik prostovoljno odloči ali bo posredoval podatke. V kolikor posameznik ne zagotovi osebnih podatkov ne povzroči posledic. Avtomatizirano sprejemanje odločitev ali profiliranje se ne izvaja.

 

 1. IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Spletna stran www.bistvosanj.si je postavljena in vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Kljub temu ponudnik ne more jamčiti za ažurnost, točnost ali pravilnost vseh informacij na straneh. Vse informacije na spletnih straneh se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Prav tako ponudnik ne sprejema odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi neposredno ali posredno nastala zaradi uporabe, nepravilnega delovanja in/ali nedostopnosti spletne strani.

V primeru sklicevanja ali povezovanja spletne strani z drugimi, ki so v lasti ali upravljanju tretjih oseb, ponudnik ne prevzema odgovornosti za vsebino ali pravilnost delovanja te spletne strani.

 

© Copyright 2024 bistvosanj.si

Scroll to Top