Moja zgodba

SEM OD NEKDAJ ŽELELA BITI FOTOGRAFINJA?

Niti ne, nikoli si nisem predstavljala, da bi bil to moj poklic, čeprav je fotografija moj hobi že od srednješolskih let, ko sem si s prihranki kupila svoj prvi fotoaparat. Opremo sem potem z leti nadgrajevala, fotografirala pa sem vse od dogodivščin na potovanjih, živali in porok do vsakdanjih predmetov.

KDAJ JE PRIŠLA V IGRO FOTOGRAFIJA?

Za določeno obdobje sem fotografijo postavila na stranski tir, saj so v ospredje prišle tiste “ta odrasle” stvari: pisanje magistrske naloge, redna služba, prenova stanovanja in družina. Vse dokler nisem začutila, da mi v življenju nekaj manjka, in sicer izražanje moje ustvarjalne plati. Prišel je čas za iskanje nove poklicne poti.

TOREJ SEM SE "VRGLA" NAZAJ V FOTOGRAFIJO?

Ne še čisto takoj. Najprej sem se znašla v svetu spletnih strani, ki so me zaradi svoje kompleksnosti začele zelo zanimati, poleg tehničnih stvari pa mi je bila všeč tudi njihova oblikovna plat, saj imam rada, da nekaj lepo izgleda. Začela sem se izobraževati, obiskala sem dva krajša tečaja za izdelovanje spletnih strani ter se kasneje odločila še za obsežnejši spletni program za izdelavo spletnih strani v WordPressu.

produktna fotografija
produktna fotografija
produktna fotografija

KAKO JE TO POVEZANO S FOTOGRAFIJO?

V okviru programa nisem samo poslušala predavanj, ampak sem morala izdelati svojo spletno stran. Ker mi je bilo škoda, da bi izdelovala neko namišljeno stran, sem se začela spraševati, katero storitev bi lahko oglaševala zase. Tako sem ob srkanju znanja izdelovanja spletnih strani, izoblikovala še poslovno idejo, ki se je, prav ste ugotovili, navezovala ravno na moj dolgoletni hobi – fotografijo. Usmerila sem se zgolj v produktno fotografijo, ki se mi zelo dopade, mi predstavlja izziv in se odlično dopolnjuje s spletnimi stranmi.

ŠE NEKAJ NAKLJUČNIH DEJSTEV O MENI

  • Ljubim potovanja in komaj čakam, da jih približam tudi otrokoma. Moj najljubši rek glede potovanj: “Travel is the only thing you buy that makes you richer.”
  • Pospravljanje mi predstavlja sprostitev.
  • Pol leta sem živela v tujini (Porto, Portugalska).
  • Izredno težko mi je bilo izbrati študij, saj me zanima preveč področij. Poleg fotografije in računalniških znanj, me najbolj zanimajo še tuji jeziki in psihologija človeka.
  • Zelo rada poslušam in plešem na domačo glasbo.
bistvosanj

Fotoaparat je pripomoček, ki ljudi uči, kako videti brez fotoaparata.

Dorothea Lange

Scroll to Top